Scroll

The Burrell Collection

Client

Glasgow City Council

Location

Glasgow

Client

Glasgow City Council

Location

Glasgow

The refurbishment project will see the museum undergo its most comprehensive modernisation since opening to international acclaim in 1983.  The building, which is no longer fit for purpose, will be turned into an exemplar of sustainability, transforming it from a building with a large carbon footprint, into an energy efficient, modern museum.

Now, over 30 years later, the Burrell has secured planning consent which will allow a much greater proportion of the Collection to be displayed.  Basement stores, open to the public for the first time, and a new central core will greatly increase access for visitors to the many artworks.  

Visitors will also benefit from a new learning space and improved cafe and retail opportunities, while landscaped terraces will be introduced to link the museum with its parkland setting, providing a venue for events.

View all projects on map
Copy the URL below and share: